Tjänster


Bilden visar interiör på mottagningen, väntrum, behandlingsrum samt reception

Tandvård

En undersökning innehåller flera moment. Med en sond undersöker vi dina tänder så vi kan upptäcka eventuella hål. Med röntegnbilder får vi möjlighet att se saker som är omöjliga att upptäcka annars. En tand kan se hel och fin ut utanpå och vara utan symtom (besvär) men ändå ha ett stort hål inuti. Tandköttet tittar vi noga på för att se om det finns tecken på inflammationer och tandlossning. Tandlossning kan komma smygande utan att patienten märker något förrän det är försent att rädda tanden. Infektioner inne i tänderna kan många gånger vara utan besvär och så småningom påverka käkbenet och kroppen på andra sätt, därför tittar vi också på käkbenet och rötterna på de röntgenbilder vi tar. Muskler och käkleder kontrolleras också för att se om patienten har tendens att gnissla eller pressa tänder - något som är mycket vanligt idag! Slemhinnan i munnen speglar ofta allmäntillståndet i hela kroppen så den kontrolleras också vid undersökningen. Helheten är viktig därför vill vi också veta om du tar några mediciner eller står under annan läkarbehandling. Vi vet att inget håller så bra som en egen frisk olagad tand, därför vill vi lära våra kunder att i första hand vårda de tänder de har. Våra hygienister arbetar med förebyggande vård och sjukdomsbehandling hos de som är drabbade av tandlossning och kariesjukdomar. Du blir kallad per brev, telelefon eller e-post efter att vi bedömt hur ofta du bör komma så du behöver inte hålla reda på när det är dax att boka nytt besök.

Akuttandvård

Vi hjälper dig samma dag eller snarast när du behöver akut hjälp. Om vi inte finns tillgängliga exempelvis på kvällar och helger hänvisar vi till Cityakuten Tandvård - Olof Palmes gata 13A - Telefon 010-601 02 01, de har öppet Måndag - Söndag 8.00 - 20.00 - drop in. Du hittar mer information om detta på CityAkuten Tandvård.

Barntandvård

Du kan boka in barnens undersökning samtidigt som du själv undersöker dina tänder så slipper du göra flera besök hos oss. Vi bokar ofta in hela familjen samtidigt för att spara onödig restid. Alla barn har gratis tandvård till och med 23år. Om du väljer att gå till privattandläkare ringer du bara till oss och anmäler ditt barn så blir han/hon listad hos oss. Första gången det året barnet fyller 3år. Barnet kommer då att få en kallelse för tandkontroll varje år och följs upp av samma tandläkare.

Specialisttandvård

Vid behov remitterar vi dig till "våra specialister"som vi har ett nära samarbete med.
Senast uppdaterad: 2019-02-11
Skriv ut
Upp