Erbjudanden


Aktuella erbjudanden   Du som är 24-29 år betalar 295:- för en undersökning om du kommer varje år.

Apnéskenor

Apnéskenor utförs på remiss.
Somnodent-Sömnapneskena

Blekning

Tandläkare har blekt tänderna i över 100 år men det är först de senaste årtiondena riktigt effektiva och framförallt skonsamma material har gjort det möjligt att få ljusare tänder. Man kan göra hemmablekning eller klinikblekning. Vi rekommenderar hemmablekning med svagare gel då det är den metod som oftast ger bäst resultat och är skonsammast. De som har svårt att ha skenor kan välja blekning på kliniken, då använder man starkare gel. Nästan alla tänder går att bleka (grå-blå är svårare än gul/bruna). Det är viktigt att du får en bedömning om det är lämpligt för dig att bleka dina tänder. OBSERVERA att fyllningar och kronor inte bleks, bara dina "egna" tänder.
Färgen på dina tänders dentin/emaljskikt avgör vilken färg du har. I emaljen finns en massa små mikrosprickor där färgämnen från mat och dryck tränger in. Tänder kan också vara missfärgade av flera andra orsaker. När man bleker tanden tränger blekmedlet in löser upp och bleker därmed färgämnena så tanden ser ljusare ut. Många undrar om tanden skadas och vetenskapliga undersökningar har visat att man med mikroskop kan se att tandens emalj har påverkats men påverkan är inte större än vid konsumtion av exempelvis cocacola. Många upplever en ökad känslighet i tänderna under blekningen såsom isningar, besvären är ofta milda och försvinner vanligtvis på ett par dagar. Om du skaffar en blekskena kan du använda den igen efter ett par år och bara köpa till blekmedel.


Hemmablekning

Avtryck av käkarna tas på kliniken sedan formpressas en plastskena för dina tänder, i den lägger du gel som används hemma enligt instruktion.

Blekskenor med gel för hemmabruk 3200kr, exkl. moms.
Blekskenor med gel för hemmabruk 3950kr, inkl. moms.

Ring eller e-posta för tidsbokning.
Senast uppdaterad: 2019-05-07
Skriv ut
Upp